Hårda skor orsakar Conversesjuka

Begreppet Conversesjukan må ha myntats under komiska föresatser, men faktum är att många dagligen lider av kraftig fotvärk orsakad av för hårda skor och otillräckligt hålfotsinlägg.

 

Tillbringar man dagligen mycket tid i rörelse eller stillastående - kan fötterna svullna upp och kännas både varma och trötta. Det är en naturlig reaktion på den belastning som fotsulorna utstår för att hålla kroppen upprätt. Vad inte alla känner till, är att vilka skor du bär är av avgörande betydelse för dina fötters hälsa.

 

Normalt ger skor med uppbyggd häl bättre avlastning för foten, jämför med skomodeller med platt häl. Samtidigt är det många gillar sneakers med låg och hård häl som exempelvis Converse skor. Det är inte ovanligt att denna typ av skor ger trötta fötter. Men genom att komplettera med en bra inläggssula kan du förbygga fotproblem och avlasta dina hälar, mer information hittar du här.

 

Behandling för ömmande fötter

Tillfällig fotvärk kan behandlas med ett varmt fotbad, vart på du sedan smörjer in fötterna med någon mjukgörande kräm. Liniment och tigerbalsam kan användas för att dämpa smärta. Kylspray bör endast användas i undantagsfall, för tillfällig smärtlindring.

 

Vid återkommande och ihållande smärta behövs i regel professionell behandling för att få bukt med problemen. Hur länge och i vilken omfattning denna omvårdnad behöver ges är högst individuell.