Varför är converse skor så populära?

Det finns många olika sorters skor att välja mellan idag, även inom en och samma kategori. När det kommer till sneakers eller gymnastikskor så är ändå Converse en av de mest populära, och har varit det under många, många år. Egentligen är det ganska fantastiskt att en sko som såg sin början för runt 100 år sedan fortfarande känns fräsch och inspirerande.

En av hemligheterna bakom Converse framgång är troligtvis den enkla men snygga utformningen. Man har inte så många krusiduller, utan satsar istället på de där små extra detaljerna. Linjerna som löper längs med sulan, till exempel, som förvandlar en enfärgad sko till något alldeles speciellt. På en del skor har man de klassiska amerikanska färgerna, rött och blått, medan man valt en enfärgad rand på andra modeller. Det bryter färgen och gör att man med en gång ser att här har man ett par Converse skor. Stjärnan på sidan av skon är en annan detalj.

Men även valet av material har varit en stor del av Converse popularitet. Det låter banalt med kanvas och gummi, men det fungerar alldeles utmärkt. Man halkar inte utan står stadigt på dessa sulor. Samtidigt är det ett skönt material att ha på foten, speciellt sedan man inkluderade små lufthål på sidorna. De har en behaglig passform, och man har gott om plats för tårna. Nu för tiden kan man också få snygga Converse skor i skinn, mjukt och härligt som ser riktigt elegant ut. 

Idag hör inte Converse längre till en speciell grupp, som de gjorde tidigare när det var en basketsko. Nu för tiden kan vem som helst ta på sig ett par Converse sko och vara helt rätt klädd. Man ser dem på röda mattan, på bröllop, i skateboardparken och på universitetet. Med andra ord i så gott som vilken situation som helst. Detta är en annan viktig sak med Converse- de är inte tänkta för bara en grupp eller ett tillfälle. Trots att det handlar om sneakers, gymnastikskor, så är det mycket mer än det. 

Både gamla och unga tycker om att använda Converse skor. De har speciella junior varianter, men stilen förblir den samma. Många av modellerna är unisex, och ett antal kvinnor köper annars herrmodellerna om det inte finns speciellt för dam. Det spelar ingen roll, för de är snygga på vem som helst. Tack vare det stora utbudet på modeller och färgkombinationer så är det aldrig svårt att hitta precis det par skor som man önskar sig.